Goede & gezonde voeding

 

Stap af van slechte voeding

 

Binnen de hormoonfactor is voeding een belangrijk onderwerp. Met de juiste voeding kun je je hormonen weer in balans brengen en houden. Wat voor jou de juiste voeding is, hangt sterk af van hoe het met je hormoonbalans is gesteld. Ook het functioneren van de darm is van invloed op je welzijn. Allerlei klachten hangen samen met een slecht functionerend verteringsstelsel. Maagklachten, een opgeblazen buik, obstipatie of juist dunne ontlasting? Het kan te maken hebben met voeding wat niet goed verteert. Zuivel, gluten, suiker, E-nummers, lightproducten en genetisch gemanipuleerd voedsel kunnen de boosdoeners zijn.

 

Focus op wat je eet en tel geen calorieën

 

Koolhydraten met mate, voldoende eiwitten en genoeg vet. Naast vitamines en mineralen zijn dat de ingrediënten die je lichaam nodig heeft om gezonde hoeveelheden hormonen te kunnen produceren.  'Hormoonvriendelijk' eten betekent dus ook voldoende eten. Liefst 3 x per dag een gevarieerde en verzadigende maaltijd. En al die calorieën dan? Caloriebeperking blijkt schadelijk voor de hormonale balans. Met het hormoonbalansdieet hoef je geen calorieën te tellen, want zodra je hormonen (weer) in balans zijn, zal je lichaam zelf aangeven wanneer je verzadigd bent.

 

Eet dus niet minder, maar beter

 

Het hormoonbalansdieet bestaat uit zo veel mogelijk pure, onbewerkte, liefst biologische voeding met een EKO-keurmerk. Verse producten van een goede kwaliteit, die de natuur ons biedt, zoals vlees, vis, eieren, groente, fruit, knollen, bollen, noten, pitten en zaden. Helaas is de 'voeding' in onze supermarkt vaak verre van goed en gezond, maar chemisch samengesteld. Je kunt het  maar beter links laten liggen. Welvaartsziekten zoals diabetes type 2 zijn voor een groot deel te wijten aan ons huidige voedingspatroon.

 

–----------------------------------------------------------------------------------------

 

Ga als een jager-verzamelaar door de supermarkt, op zoek naar goede en gezonde voeding. Vind je dit moeilijk? Dan ga ik graag met je mee op supermarktsafari!

 

 

Direct contact

Wil je meer informatie over de mogelijkheden bij Snel in Balans of heb je een vraag over een specifieke klacht of behandeling? Neem dan gerust contact op!

Neem contact op

Openingstijden

Maandag:

Dinsdag:

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

Zaterdag:

Zondag:

 

9.00 - 14.00

9.00 - 14.00

9.00 - 14.00

9.00 - 14.00

9.00 - 14.00

Gesloten

Gesloten

 

Te volgen op:

f

i

n

Contact

Klaartje Snel

Trainer Hormoonfactor

Noorderenk 32

7437 VR Bathmen

      0570-865 874

      06-40 46 37 39

      info@snel-inbalans.nl

 

KvK: 64377741

Btw: NL 136907209B01

T

M

E